Regels

Bij het betreden van de chat gaat u akkoord met de onderstaande regels.
Wie zich herhaaldelijk niet aan de regels houdt, loopt het risico uit de chatbox verwijderd te worden.
Indien u problemen hebt met één van de operators of met andere zaken omtrent abuse (misbruik) van deze regels op onze chatserver kunt u via de contact pagina contact opnemen met de admin.

Samenvatting van de regels:

– De voertaal in de chatbox is Nederlands, andere talen worden niet getolereerd.
– Racistische, beledigende of misleidend uitingen worden niet getolereerd.
– Het typen van tekst in hoofdletters is niet toegestaan.
– Spamming, het maken van reclame voor producten of diensten is niet toegestaan.
– Prive website vallen hier buiten.
– Het gebruik van de chat voor illegale handelingen is per definitie niet toegestaan.

Geen hoofdletters

In hoofdletters typen op de chat, is eigenlijk identiek hetzelfde als in het echte leven schreeuwen tegen een persoon die net voor u staat. Dit is dus eigenlijk niet bepaald beleefd en het is ook niet aan te zien als iedereen op de chat in hoofdletters aan het typen is.
Wanneer je in hoofdletters typt, zal je hier op worden aangesproken door een van de chat operators. Wordt dit genegeerd dan zal je een waarschuwing komen, dit kan zowel door een kick met een melding, als er op aangesproken worden. Blijf je doorgaan met het typen van hoofdletter zal je tijdelijk verbannen worden van de chat.

Geen racisme, discriminatie, pornografie/pedofilie

Als er één ding is, waar wij als operators enorm streng op zijn, is het deze regel wel. Elkeen van deze begrippen leiden bij mij onmiddellijk tot ban. Nicknames zoals hitler en dergelijke worden ook direct van de server verbannen.

Geen geruzie of vuil taalgebruik

Hou persoonlijke ruzies buiten het chatkanaal of praat ze privé uit. De anderen hebben daar niks mee te maken, dus regel dat gewoon privé. Praat dat rustig uit zonder elkaar de huid vol te schelden.
Het is niet de bedoeling dat uw taalgebruik vulgair of beledigend is. Het zijn nog steeds mensen waar je tegen praat en wat respect op zijn plaats is niets teveel. Probeer een ruzie ook zoveel mogelijk te vermijden, wees wat verdraagzaam en vraag privé wat het probleem precies is. Indien er geen uitweg is, vraag dan een operator om hulp.

Hacken en/of andere illegale praktijken

Het is niet toegestaan om te hacken (inbreken op servers), een servers aanvallen (nukken), ongewenste berichten (spammen) en andere wantoestanden.
Dit alles komt neer op, dat alles wat in het normale leven illegaal of strafbaar is, ook hier niet is toegestaan.

Tips
– Misdraagt iemand zich terwijl er geen Admin of Moderator online is? Stuur zijn of haar gebruikersnaam + datum en tijd naar een Admin via het contact formulier.
– Geef geen privé gegevens aan iemand in de chat! Hier kan misbruik van worden gemaakt.
– Maak plezier, behandel andere zoals je zelf ook behandeld wil worden en is iemand vervelend? Spreek diegene daar op aan!